Descriere: Echinopsis maximiliana este o specie de cactus larg răspândită și foarte variabilă, care formează în mod obișnuit grupuri. Are capete globuloase până la cilindrice scurte de culoare verde închis, de aproximativ 5 cm în diametru; fiecare cap are până la 20 de coaste. Culoarea coloanei vertebrale variază de la aproape alb și galben până la maro. Florile sunt foarte frumoase, roșu portocaliu a cu gâtul galben-portocaliu și de lungă durată. Sunt recunoscute trei subspecii (Hunt et al. 2006), și anume forma nominalizată, subsp. caespitosa (JAPupus) M.Lowry și subsp. Westii (Hutchison) M.Lowry. Tulpini: deprimate-sferice, până la obovoidale, până la cilindrice scurte, verde iarbă până la verde închis, strălucitoare, 7-20 cm înălțime și 5(-7,5) cm în diametru. Coaste:12-20 (sau mai mult), drepte, acute, cu tuberculi în formă de secure între areole. Areole: albicioase cu puțină lână, la 2 cm distanță. Coloane: Extrem de variabile, de obicei nu sunt diferențiate clar ca centrale și radiale. Tepi radiali: 4-12, până la 1,25-5 cm lungime, curbate, inegale, galben maroniu. Tepii centrali: absenți sau 1(-2), până la 7 cm lungime, curbați. curbat, inegal, maroniu spre gălbui, lung de 3-5 cm. central absent sau 1, până la 7 cm, curbat în sus. Flori: în formă de pâlnie, stacojiu cu gâtul galben-portocaliu, lungi de 5-8 cm și în diametru, uneori tepalele interioare cu vârful mai închis la culoare. Tepalele cele mai interne oarecum reduse, mai mult sau mai puțin erecte. Stamine strânse în jurul stilului. Tub foarte păros. Fructe:Verde roșcat, păros, până la 1,2 cm în diametru.
Cultivare și înmulțire: Este o specie cultivatoare de vară care nu prezintă dificultăți de cultivare. Are o rădăcină destul de mare și trebuie ținută într-un vas adânc, cu un substrat mineral foarte drenant. Udați în mod regulat vara (dar nu udați în exces) mențineți uscat iarna. Hrăniți cu un îngrășământ bogat în potasiu vara. Repot anual până la atingerea dimensiunii de aproximativ 100 mm, apoi la fiecare doi sau trei ani va fi suficient. Repotarea se face cel mai bine la sfârșitul iernii, dar se poate face și în alte momente. Nu udați timp de câteva săptămâni după replantare pentru a reduce riscul de putrezire a rădăcinilor prin rădăcini rupte. Repotarea va crește dimensiunea tulpinilor. Este destul de tolerant la frig dacă este păstrat uscat (rezistent până la -5° C). În exterior are nevoie de o expunere luminoasă, plin soare sau jumătate de umbră vara, în interior are nevoie de lumină puternică și puțin soare direct. Propagare:Sămânță, altoire, tăiere.
Lobivia maximiliana
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: ariel12
Mesaj:
ariel12
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.